Перші шевченкознавчі розвідки Станіслава Людкевича в контексті української культури кінця ХIХ – початку ХХI століть

Автор(и)

  • Немкович О. М.

Ключові слова:

шевченкознавчі праці С. Людкевича, шевченкознавство, українське музикознавство, національна гуманітаристика, українська духовна культура

Анотація

Розглянуто перші наукові праці С. Людкевича, виявлено своєрідність відображення в них головних, історично
перспективних тенденцій розвитку української музикознавчої науки, національної гуманітаристики, української та європейської культури на межі ХIХ–ХХ ст. Зазначено, що у шевченкознавчих розвідках С. Людкевича відтворено провідні процеси і тенденції в розвитку тогочасного українського музикознавства, зокрема шевченкознавства, як міждисциплінарного проблемно-тематичного напряму, національної гуманітаристики, української і європейської художньої духовної культури і загалом.

Посилання

Людкевич С. Про композиції до поезій Т. Шевченка // Людкевич С. Дослідження, статті, рецензії / Станіслав Людкевич ; упорядкув., вступ. стаття, перекл. та примітки З. Штундер. – К. : Муз. Україна, 1973. – С. 133–137.

Людкевич С. Про основу і значення співності в поезії Тараса Шевченка // Людкевич С. Дослідження, статті, рецензії / Станіслав Людкевич ; упорядкув., вступ. стаття, перекл. та примітки З. Штундер. – К. : Муз. Україна, 1973. – С. 114–133.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-10-12