Міжнародна Пасхальна асамблея-2014: «Мистецтво відроджує духовність України» - Рожок О. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Наголошено, що мистецтво як потужний спосіб формотворення культурних смислів активно впливає на людське буття. Музично-мистецькі фестивалі мають продемонструвати важливу об’єднуючу загальнолюдську «соборну» роль видовища, особливо у складних соціально-трансформаційних процесах. Розкрито, як концентрація творчої енергії, колективної емоції і переживання становлять особливість щорічних Міжнародних Пасхальних асамблей, збагачуючи життєдайні духовні зв’язки між людьми і культурами.