Валентин Сильвестров: «Борис Лятошинський – представник укра- їнської землі у масштабі світової музичної культури…» - Луніна А. Є. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Охарактеризовано творчу особистість Б. Лятошинського як педагога, видатного українського композитора, творчість якого становить органічну складову світового музичного мистецтва. Розглянуто педагогічну діяльність і композиторську творчість в історичному контексті свого часу.