Євген Станкович: «Борис Лятошинський – унікальний український композитор» - Луніна А. Є. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Відтворено особистісний і творчий портрет Б. Лятошинського на тлі його часу. Є. Станкович, його учень, розповідає про свого педагога, його методику роботи зі студентами у класі композиції, про його творчість, генетичні витоки його музики, про ставлення до музики авангарду, про час, у якому довелося жити і творити видатному українському композитору.