Українська гілка білоруської вокальної школи - Лісова О. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Охарактеризовано діяльність представників українського вокального мистецтва і педагогіки, які вплинули на формування білоруської школи співу, оперно-театральної культури. Поняття білоруської вокальної школи охоплює видатних виконавців родом із Білорусі, які навчалися в Україні, українських виконавців, які працювали в Білорусі, а також педагогів, які працювали в білоруських навчальних закладах – О. М. Нестеренко, А. К. Арсбеллі-Каринського, М. Г. Людвіг, Л. Я. Колос.