Науково-педагогічна діяльність піаністки Жанни Хурсіної в Київській консерваторії 1970–1990-х років - Омельченко Т. А. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Висвітлено науково-педагогічну діяльність піаністки, талановитого педагога-методиста, громадського діяча, кандидата мистецтвознавства, професора Ж. Хурсіної (1937–1996). Основними напрямами її діяльності було дослідження та популяризація історії фортепіанної культури України та історії фортепіанного факультету Київської консерваторії, удосконалення курсів фортепіанної методики та педагогічної практики. Її головна наукова праця – «Видатні педагоги-піаністи Київської консерваторії (1917–1938)».