Відомі «невідомі кияни» Абрам і Матвій Гозенпуди - Волосатих О. Ю. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Висвітлено життя й багатогранну діяльність двох видатних митців, народжених у Києві та безпосередньо пов’язаних з Київською консерваторією – музикознавця, літературознавця, історика театру, перекладача, лібретиста й літературного критика А. Гозенпуда й композитора, піаніста й викладача М. Гозенпуда. Залучено широкий історико-культурний контекст.