Віктор Косенко. Mузика для театру: Нездійснені оперні задуми - Волосатих О. Ю. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Висвітлено діяльність українського композитора в галузі музичного і драматичного театрів, кіно. За архівними й епістолярними матеріалами, спогадами сучасників здійснено спробу відтворити індивідуальний художній метод митця, реконструювати втрачені твори, а також маловідомі творчі задуми.