Розвиток визначальних складових культурно-мистецького простору - Дудник В. О. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто основні сфери культурної діяльності, як складові загальнонаціонального культурного простору; розкрито нормативно-правові засади діяльності кожної з цих складових; охарактеризовано соціокультурні перетворення останнього десятиліття, які вплинули на їх розвиток, а також на створення і збереження культурних цінностей, на розвиток мистецької сфери, інформаційного простору, на розширення споживання культурних цінностей, на формування цілісного культурного простору.