Композитор Михайло Крошнер – в’язень Мінського гетто - Двужильна І. Ф. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто творчість композитора в період його життя в Мінську, зокрема створену ним єврейську музику (на прикладі пісень на ідиш) і звернення до білоруського музичного фольклору на прикладі балету «Соловей», першого національного білоруського балету. До наукового обігу введено невідомі факти з біографії композитора, який загинув у Мінському гетто.