Таємниці минулого - Шамаєва К. І. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Наведено відповідь Б. М. Лятошинського на лист М. В. Хомичевського з проханням надіслати автобіографічну довідку. Уміщено відомості про житомирських родичів композитора. Подано невідомі раніше факти біографії кінорежисера Г. М. Стабового, уродженого Лятошинського. Порушено питання про причини небажання Бориса Миколайовича згадувати юнацькі роки в рідному місті Житомирі.