Особливості відтворення комедії Вільяма Шекспіра «Сон літньої ночі» в однойменній опері Бенджаміна Бріттена - Криштофович В. І. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто оперу Б. Бріттена «Сон літньої ночі» як одного з музичних творів, у якому майже повністю зберігається сюжет комедії В. Шекспіра. Охарактеризовано засоби втілення композитором складної драматургії літературного першоджерела, проаналізовано інтонаційні пласти і музичні характеристики образів кожної сюжетно-драматургічної сфери. Опера Б. Бріттена постає одним із найкращих, самобутніх і оригінальних музичних прочитань комедії В. Шекспіра.