Сюжет у сюжеті: «Аріадна на Наксосі» Ріхарда Штрауса на Зальцбурзькому фестивалі 2012 року - Мізітова А. А. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто режисерську версію С.-Е. Бехтольфа, відповідно до якої розширено зміст першої редакції опери Р. Штрауса – Х. фон Хофмансталя. Виявлено джерело літературної основи нової драматичної сцени, яку додає режисер. Наведено фрагменти з листування поета і графині Оттонії фон Дегенфельд-Шонбург, відзначено наскрізний характер лінії Хофмансталь – Оттонія, систему образних підмін, особливості костюмів, декорацій і сценічного вирішення