Драматургічна роль мотиву гри в операх Фроманталя Галеві - Енська О. Ю. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто різноманітні форми ігрового компоненту в операх композитора, які належать до різних творчих періодів («Кларі», «Дилетант з Авіньйону», «Жидівка», «Королева Кіпру», «Карл VI», «Пікова дама», «Чарівниця»). Охарактеризовано масові ігри-розваги й ігри-змагання, театралізовані видовища (пантоміма, балет, маскарад), картярські ігри. Визначено роль ігрових сцен у драматургічному розвитку кожної з опер.