Євген Станкович: три штрихи до портрету - Чекан Ю. І. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Окреслено творчий портрет видатного українського композитора сучасності Є. Станковича; здійснено аналіз головних іпостасей митця: композитор, музично-громадський діяч, викладач («Постать»); досліджено жанрово-інтонаційну основу його музики («Коріння»); з’ясовано місце творчості композитора в музично-історичному процесі («Місія»).