Майстер: Життєвий і творчий шлях Льва Миколайовича Венедиктова - Каравацька Л. І. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Уперше представлені архівні матеріали (рецензії, інтерв’ю), присвячені основним етапам життєвого і творчого шляху народного артиста УРСР та СРСР Л. М. Венедиктова. Проаналізований масив інформації дав змогу досліджувати чинники, що впливають на становлення творчої індивідуальності майстра. Сконцентрована раніше розрізнена інформація, яка подана у хронологічній послідовності.