Життєве credo Арсенія Миколайовича Котляревського - Москаленко В. Г. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Охарактеризовано багатогранну діяльність видатного музиканта, його внесок у розвиток вітчизняної художньої культури, зокрема у становлення київської органної школи; наголошено, що незаперечний авторитет майстра спирався на високий рівень його професіоналізму, універсалізм блискучого музиканта – органіста, музикознавця, лектора, відомого фахівця в царині камерної музики.