Володимир Рожок - ректор Академії - Антонюк О. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Охарактеризовано багатогранну діяльність В. І. Рожка, ректора НМАУ ім. П. Чайковського, доктора мистецтвознавства, професора, народного артиста України, члена-кореспондента Національної академії мистецтв України, його внесок у розбудову національного культурно-мистецького життя в Україні (як ініціатора й організатора Міжнародного конкурсу диригентів імені С. Турчака, Міжнародної Пасхальної асамблеї «Господи, Господи, силою твоєю»), в удосконалення і збагачення мистецької освіти, розвиток міжнародних зв’язків Академії, поглиблення співпраці з музичними навчальними закладами зарубіжних країн.