Педагогічний подвиг Миколи Кондратюка - Антонюк В. Г. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Проаналізовано творчо-педагогічну, музично-організаційну і громадську діяльність професора НМАУ ім. П. І. Чайковського М. К. Кондратюка. Наголошено, що феномен його вокальної творчості полягав ще й в інтерпретації пісень народів світу, адже співак мав виняткову здатність відчувати й передавати особливий, часом невловимий в академічному виконанні національний колорит, який містить у собі психоемоційну ауру етносу. Виявлено сутність і специфіку вокально-виконавської і вокально-педагогічної творчості митця, з’ясовано їх взаємовплив та кореляцію.