Хореографічні інтерпретації репертуару в Оперній студії - Касьянова О. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто нові трактування балетних сцен в оперних творах, поставлених в Оперній студії протягом 75 років її діяльності. Визначено жанрово-стильові особливості хореографічних інтерпретацій творів у різні періоди діяльності театру-студії, окреслено сучасні тенденції в хореографічному вирішенні поліжанрових формоутворень.