Хорова творчість Степана Дегтярьова: стильові детермінанти й паралелі - Гусарчук Т. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Висвітлено детермінанти творчості С. Дегтярьова, у загальному комплексі її стильових особливостей виявлено зв’язки з українським музичним мистецтвом останньої третини ХVІІІ ст. Розглянуто факти біографії, різні аспекти творчої діяльності музиканта як чинники формування його композиторського стилю. Визначено деякі стильові ознаки хорових духовних концертів митця. Показано паралелі між стилями С. Дегтярьова і А. Веделя. Зазначено, що хоча С. Дегтярьов у своїй творчості спирався на техніку класичного європейського музичного мистецтва, його твори глибоко закорінені у традиції української музики.