Міф про Орфея та Еврідіку в хореографічних інтерпретаціях музичного театру - Касьянова О. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто особливості хореографічних інтерпретацій стародавньої легенди у творчості композиторів і балетмейстерів різних історичних епох; розкрито їх специфічні прийоми і виражальні засоби, проаналізовано їх еволюцію від синтетичних придворних видовищ до сучасних поліжанрових формоутворень.