Перша опера-seria Джоаккіно Россіні «Кір у Вавилоні, або Падіння Бальдасаре» - Молибога А. В. (Часопис Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, 2021)
Розглянуто першу оперу-seria Дж. Россіні у контексті його творчості раннього та середнього періодів. Визначено стилістичні особливості та прийоми, які композитор згодом застосовуватиме у зрілих творах серйозного жанру. Простежено історію постановок опери «Кір у Вавилоні» на сучасній сцені, зокрема, на россінівському оперному фестивалі у Пезаро.